Slavnostni podpis pogodb z GZ Gornja Radgona in Prostovoljnimi gasilskimi društvi iz občine Apače

17.4.2019 pozno popoldne je v Večnamenski sobi Kulturnega doma Apače potekal Slavnostni podpis Pogodb o opravljanju in financiranju določenih nalog javne gasilske službe občine Apače v letu 2019.

Javna gasilska služba, ki jo izvajajo prostovoljna gasilska društva obsegajo izvajanje zaščite, reševanja in pomoči ob požarih, naravnih in drugih nesrečah, preventivne naloge, delo z mladimi oz. vzgojo gasilske mladine, pomoč občanom in druge naloge v zvezi z organizacijo in razvojem gasilstva v občini  Apače.
Po uvodnih besedah župana dr. Andreja Steyer in predsednika GZ Gornja Radgona g. Petra Cvetkovič, je tako sledil slavnostni podpis pogodb, ki so jih podpisali tako predsednik GZ Gornja Radgona, kot vsi predsedniki Prostovoljnih gasilskih društev iz občine Apače, in sicer PGD Apače, PGD Žepovci, PGD Žiberci, PGD Podgorje iz Apaške doline, PGD Lešane in PGD Lutverci.

Z medsebojnim podpisom pogodbe so tako določili vsebino, obseg, način opravljanja, financiranje in druge pogoje za delovanje GZ in PGD-jev iz občine Apače,  za tekoče leto.

Župan dr. Andrej Steyer je v svojem nagovoru med drugim dejal, da je opravljanje gasilske službe pomembno, izjemno pomembno pa je tudi delo prostovoljnih gasilskih društev, saj so le-ta  pogosto gibalo razvoja kraja. Zahvalil se je tudi vsem prisotnim.

Po uradnem delu je sledilo druženje.


 

vir: Občina APAČE

Morda ti bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.